Jó ötlet-e kávézóban tárgyalni?

Rengeteg induló vállalkozó tart kávézókban tárgyalásokat. Ennek egy igen nagy előnye van: olcsó. Ugyanakkor megéri-e vajon ez a költségvágás hosszú távon? Mivel tárgyalók bérbeadásával is foglalkozunk így gondolhatod, hogy a válaszunk: Nem :) De miért? Íme a 3 fő ok, hogy miért nem:

Kiszámíthatatlanság

Ha egy fontos ügyféllel találkozol akkor mindenre fel vagy készülve. De még jobb stratégia, ha a lehetséges negatív események valószínűségét minimalizálod. Egy kávézóba szervezett találkozónál ez a lehetőséged nem áll fenn.

Mik lehetnek ilyen események:

  • Nincs szabad hely – Ilyenkor vagy keresel egy másik helyet vagy fuccsba ment az egész tárgyalás, és ahogy tudjuk második első benyomás keltésére nincs lehetőséged.
  • Túl nagy a zaj és a nyüzsgés – Nem megy át az információ vagy ha fel kell emelned a hangod annak nincs túl jó üzenete
  • Megzavar titeket a pincér vagy sorban kell állni – Ez jelentősen megszakítja egy tárgyalás folyamát
  • Találkozol egy ismerőssel – Ugyanúgy megszakítja a tárgyalás folyamatát

 

Privát szféra hiánya

Amikor beülsz egy privát tárgyalóba akkor pontosan tudod, hogy ott senki nem fog zavarni téged. Maximálisan rá tudsz koncentrálni az ügyfeledre és ő is rád, ezáltal az információ is sokkal jobban átmegy. Sokkal oldottabban tudtok tárgyalni mert nincs semmilyen zavaró körülmény, nem hall titeket senki, így sokkal kevesebb dologra kell odafigyelned. Mivel egy sikeres tárgyalás nagyrészt a saját magad teljesítményén múlik ezért érdemes legjobbat kihozni magadból. Egy privát atmoszféra megteremtése a te teljesítményednek is jót tesz.

 

Nem jó üzenetet küldi

Sajnos az emberek az első perctől kezdve, ahogy megismernek valakit mindenről következtetéseket vonnak le. Egy üzleti esemény, mint pl. egy tárgyalás folyamán nem csak Téged elemeznek ki, hanem a körülményeket. Ha egy kávézóba viszed az ügyfeled akkor kérdéses, hogy hogyan jön le az üzletpartnerednek. Elképzelhető, hogy valaki azt gondolja nem vagy elég sikeres, hogy megengedhess magadnak egy irodát vagy tárgyalót. Valaki lehet azt gondolja, hogy nem gondolod őt elég fontosnak ahhoz, hogy egy formálisabb helyen fogadd őket. Elképzelhető természetesen az is, hogy semmilyen negatív benyomást nem kelt nála, de ezt Te nem tudhatod, és ahogy az első pontban írtuk: Érdemes a minden lehetséges negatív körülményt kizárni.

Mikor ajánlott kávézóba szervezni üzleti találkozót?

Vannak esetek természetesen, amikor egy üzleti találkozóra egy kávézó is megfelel. Ilyen például, amikor egy régi partnereddel találkozol és a találkozó nagy része a kapcsolattartásról és a kisebbik része szól az üzletről. Ilyen esetben különösen ajánlott egy kávézó, hisz sokkal oldottabb lazább hangulatot tudsz kialakítani.

o2go logoReméljük hasznosnak találod tippjeinket!


Ha szeretnél többet megtudni kattints a linkre:

További információ


Ha irodát vagy tárgyalót keresel:

Kérj ajánlatot most!


Köszönjük, hogy végig olvastad!

Offices2Go Team

Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel is

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Olvasd El Többi cikkünket is

Magazin

6 árulkodó jele annak, hogy a gyerekedből vállalkozó lesz

A gyerekek soha nem tudják mik lesznek ha felnőnek. Néha még a felnőttek sem. Mindenesetre ha felfedezni véled ennek a 6 tulajdonságnak bármelyikét a gyerekedben, akkor nagy az esélye, hogy vállalkozóvá növi ki magát!